Best Way To Lose Weight

Sürekli zayıflama ve diyet çılgınlığı içerisindeyiz. Herkes birbirinden farklı diyet tüyoları, tercübeleri almaya çalışıyor. Duyduklarımızı ya da denemediklerimizi yapmaya başlıyoruz. 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra kimisi sonuçtan memnun kalıyor, kimisi de hiç memnun kalmıyor. ‘Yaptığıma değdi.’ dedikten sonra da normal yemeye başlar başlamaz verdiklerimizin 2 mislisini de geri almaya başlıyoruz. E ne anladım ben bu diyetten?! O yüzden artık 100gr. peynir, 1 dilim ince ekmek, 2 adet zeytin.. vs hesapları yapma faslı artık rafa kalkıyor.

Bundan öncesinde Yeşil Çayın mucizelerinden bahsetmiştim. Şimdi sıra Elma Sirkesi’nin mucizelerinde. Elma Sirkesi’ni artık sadece salatalara, çorbalara aroma vermek amacıyla kullanmıyor, kendimiz için kullanıyoruz. 🙂 Nasıl mı? Her gün günde 3 kez, yemeklerden yarım saat önce içiyoruz. Tek başına sirke’yi içmek çekilmez birşey olduğu için, bir çay bardağı suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal katarak içilebilinir hale getiriyoruz. Bu karışım metabolizmamızı hızlandırıp, sindirimi kolaylaştırıyor.

Zayıflama dışındaki faydalarına gelirsek.. Eğer kepek probleminiz varsa saçlarınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma suyu ekleyin. Sonucunda hem kepeklerden kurtulduğunuzu hem de saçlarınızın parlaklaştığını göreceksiniz. Diğer faydaları; soğuk algınlıklarında ve broşitte içilebilinir, kolesterolü düşürür, yüksek tansiyondan korur, kramplarda, yaban arısı sokmasında ve Akne tedavilerinde de kullanılabilinir. Akne için yapmanız gerekenler, su ile elma sirkesini seyrelttikten sonra yüzünüzü temizlemeniz ve su ile durulamanız. Sonucunda hem cildinizdeki aknelerden kurtulduğunuzu hem de cildinizin ne kadar yumuşadığını göreceksiniz.

Elma Sirkesinden sonra zayıflama konusunda etkili olan diğer şey ise; Sandaloz Sakızı. Sandaloz sakızı, Kuzey Afrika’da yetişen bir ağaçtan elde ediliyor. Sakız olarak adlandırılmasının nedeni ise de; sıcakta sakız gibi yumuşayan tanecikli bir madde olmasından. Tanecikli bir madde olduğundan dolayı bir güzel ezip, toza çevirmemiz gerekiyor. Eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız ağzınızda da çiğneyebilirsiniz( hemen toz gibi oluyor zaten). İçme formülüne gelince; her sabah aç karnına bu tozu bir güzel yutup hemen ardından 1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi katıp içiyorsunuz.

Elma sirkesi+ılık su+bal üçlüsünü günde 3 kere içmeyi ben başaramamıştım. Ama sabahları içmeyi başarmıştım. Önemli olanda zaten özellikle sabahları kalkar kalkmaz, kahvaltı etmeden yarım saat önce içilmesi, çünkü etkisi sabahları en kuvvetli olduğu vakit. Her ne kadar Sandaloz Sakızı’nın yeşil çaydan daha etkili olduğu iddia edilse de, benim için yeşil çay ilk sırada yer alıyor. Burada hem ağız tadı konusu giriyor hem de bünyeniz. Çünkü yeşil çay bazen her bünyede, zayıflama konusunda herkesde veren sonucu vermiyor. O yüzden ek olarak bunları da söylüyorum ki, yeşil çayda bir fayda göremediyseniz, bunları da bir deneyin diye. Belki bu karışımlarla istediğiniz sonuca ulaşabileceksiniz. Hepinize iyi içmeler, sağlıklı kilo vermeler 🙂